Emrah Fandaklı’dan iftara Hünkar Beğendi tarifi

Emrah Fandaklı’dan iftara Hünkar Beğendi tarifi

Şef Emrah Fandaklı Ramazan ayında sevdikleri için lezzetli sofralar hazırlamak isteyenlere birbirinden lezzetli tarifler oluşturdu. Emrah Fandaklı sağlıklı iftar menüleri ile Ramazan ayı boyunca farklı tariflerle sofralarımıza renk katacak.

Bugün ki lezzetli tarifi Hünkar Beğendi için malzemeler;

500 gram kuzu kuşbaşı
8-10 dal taze kekik
2 yemek kaşığı @kemalkukrer1915 Üzüm Sirkesi
Tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
1 yemek kaşığı @kemalkukrer1915 Sarımsak Sos
1 adet kuru soğan 
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
Pul biber
1 su bardağı sıcak su

Beğendi için;
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Karabiber
2 adet közlenmiş patlıcan 
100 gram rendelenmiş taze kaşar

Püf noktası; Sirke et marinasyonunu hızlandırıp, etin daha yumuşak bir şekilde pişmesini sağlayacaktır.

1- Et marinasyonu için; Kuzu kuşbaşı, taze kekik, üzüm sirkesi, tuz, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber, sarımsak sosu ekleyip harmanladıktan sonra 30 dakika oda ısısında marine ediyoruz.

2- Beğendi için; Tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Süt, karabiber, közlenmiş patlıcan, kaşar peynirini ilave edip karıştırdıktan sonra kenara alıyoruz.

3- Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı döküp soğanları pembeleştiriyoruz. Marine ettiğimiz kuzu eti, sivri biber, domates salçası, karabiber, domates, pul biber ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edip kısık ateşte 45 dakika-1 saat pişiriyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2019-04-17 21:11:51
2019-04-14 16:55:41
2019-03-18 23:18:20